S kislim mlekom in siri proti alergijam

S kislim mlekom in siri proti alergijam

KISLI MLEKO

Zadnje medicinske študije na Danskem ugotavljajo, da uživanje probiotikov v kislem mleku in sirih pripomore k dobrem delovanju črevesa, ki je največji organ našega imunskega sistema. Ugotovljeno je bilo, da uživanje probiotikov zmanjšuje tveganje za razvoj alergij in dermatitisov. Vemo, da je glavni del našega imunskega sistema v prebavnem traktu, črevesju. V debelem črevesju je desetkrat več bakterij kot v vsem telesu, s tem pa tudi veliko patogenov. Zato je pomembno, da telo pravilno prepoznava in se odziva na “dobre” in “slabe” bakterije.

Črevesna flora otrok z alergijo se zelo razlikuje od tiste pri zdravih otrocih. Le ti imajo manj bifido bakterij, pa tudi te delujejo spremenjeno. Bifido bakterije pri alergičnih otrocih spodbujajo vnetje, medtem ko pri zdravem otroku vnetja zmanjšujejo. Ali je prav, da zdrav človek uživa probiotike? Večina študij je zajemala bolnike, in pri teh so zaznali spremembe in uspeh. Vendar predstavljajo pravi trg za probiotike pravzaprav zdravi ljudje.  Laktobacil GG so testirali v vrtcih. Otrokom v nekaterih vrtcih so dajali laktobacil GG in ugotovili, da imajo ti vrtci v primerjavi s tistimi, kjer otroci niso uživali probiotikov, manj dni odsotnosti zaradi bolezni in manj bolezni nasploh, poleg tega so otroci zaužili manj antibiotikov.

To nas napeljuje na misel, da je pri otrocih, ki so bili sicer zdravi, uživanje probiotikov zmanjšalo pogostost obolevnosti.
Kot sem že povedal, je za zdravega človeka uporaba probiotikov nekakšna zavarovalna polica za zdravje.
Ta trenutek probiotikov morda res ne potrebujete, jutri boste pa veseli, da ste jih uživali.

 

 

Kje lahko kupite naše izdelke?

Naši izdelki so trenutno na voljo pri naslednjih izbranih trgovcih...
Lokacije prodajaln