KAJMAK

KAJMAK

Kajmak je sveži sir, ki ga pozna balkanska kuhinja. Pridobivajo ga iz kravjega ali ovčjega mleka , ki ga po molži segrejejo, nastalo zgornjo smetanasto plast pa posnamejo. Posneto smetano, ki mora imeti najmanj 50% maščobe nato osolijo in jo dajo v lesene čebre, kjer jo pustijo, da prevre in tako preprečijo kisanje. Smetano pustijo zoreti več dni. Manj zoreno smetano prodajajo kot »mlad«, bolj zoreno pa kot »zrel« kajmak. Kajmak vsebuje visok odstotek mlečnih maščob(okoli 60 %) in je goste konsistence.

Kajmak
kajmak

Izdelek naročite v trgovini...

Naročene izdelke lahko dvignete, na prodajnem mestu v Grosupljem, v naši domači trgovini ali pa vam jih dostavimo domov.  (testno besedilo)

Kje lahko kupite naše izdelke?

Naši izdelki so trenutno na voljo pri naslednjih izbranih trgovcih...
Lokacije prodajaln