O nas

Naša zgodba

Leta 1970 smo se odločili, da bomo na Kmetiji Duša nadaljevali tradicijo živinoreje. Tedaj je bilo dovolj le 8 glav živine za preživetje 4 članske družine. Danes je za normalno preživetje potrebno minimalno 50 glav živine. To pa predstavlja tudi velik izziv za novodobne kmete. Saj je povečanje števila živine prinese tudi nujno potrebno avtomatizacijo določenih opravil. Vse to pa zahteva izdatna finančna vlaganja.

Začetek kmetije

Kmetija Duša ima dolgo tradicijo predelave mleka. Ne glede na to, da se je kmetija posodobila še vedno predelujejo mleko po tradicionalnih metodah  brez nepotrebnega dodajanja kemikalij. Na kmetiji redijo izključno goveda sive in svetlo lisaste pasme, kar omogoča višjo vrednost beljakovin v mleku. Krave so rejene v prosti reji.

Najboljše mleko v okolici

Kmetija Duša ima dolgo tradicijo predelave mleka. Ne glede na to, da se je kmetija posodobila še vedno predelujejo mleko po tradicionalnih metodah  brez nepotrebnega dodajanja kemikalij. Na kmetiji redijo izključno goveda sive in svetlo lisaste pasme, kar omogoča višjo vrednost beljakovin v mleku. Krave so rejene v prosti reji.

Odprtje nove mlekarne

Nova mlekarna je omogočila izdelavo novih mlečnih izdelkov. Vsi izdelki kmetije so iz najkakovostnejšega mleka, ki ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov GSO. Mleko ni homogenizirano in zato ohranja kakovost maščob na najvišji ravni.

Odprtje spletne trgovine

Po dolgem času je dozorela tudi odločitev o predstavitvi podjetja na spletu in s tem dodatna možnost naročanja za mlečnih izdelkov.  Uvedbe le tega zahteva veliko dodatnega šolanja ampak zagotovo prinaša prihranek časa in zmanjšanje stroškov.

PREBERI VEČ…

Ekipa

Andrej Duša

Andrej Duša

nosilec dejavnosti
Andreja Duša

Andreja Duša

tehnologinja, razvoj novih izdelkov
Francka Duša

Francka Duša

pomaga kjer lahko...
Luka Duša

Luka Duša

bodoči prevzemnik kmetije

Blog

Surovo maslo

Surovo maslo

Komercialno maslo je sestavljeno iz 80% maslene maščobe in 15% vode.. Včasih je maslo vsebovalo le 65 % maščobe in 30% vode. Maslena maščoba je sestavljena iz mešanice trigliceridov in treh od maščobnih kislin. Zanimivo je, da je gostota masla 0.911 g/cm3 podobno kot gostota ledu.

Read more
Boljša trajnost smetane

Boljša trajnost smetane

Smetana je mlečna maščoba, ki se nabira na površini mleka. Pridobljena je lahko s posnemanjem ali naravnim vzgonom. Če napolnimo še toplo pomolženo mleko v plitvo posodo ter ga pustimo pri primerni temperaturi, se po enem dnevu maščobe, ker so specifično lažje, izločijo na površino površino in...

Read more
Bilo je slastno

Bilo je slastno

Skuta je splošno ime za dve vrsti mlečnih izdelkov: to sta prava skuta in skutni sir. Običajno se oba prištevata k sirom, čeprav se ne pridobivata s koagulacijo mleka, temveč s koagulacijo sirotke.

Read more

Kje lahko kupite naše izdelke?

Naši izdelki so trenutno na voljo pri naslednjih izbranih trgovcih...
Lokacije prodajaln